Looqify
Looqify

Verlaag retouren met unieke (klant)foto's 

Recent onderzoek onderstreept de belangrijkst oorzaak van retourzendingen. Producten worden in de meeste gevallen teruggestuurd, omdat zij in het echt toch anders zijn dan verwacht op basis van de productinformatie op de productpagina. En daar zit ook de oplossing. Productinformatie moet goed op orde zijn, denk aan: de levertijd, productfoto's en de prijzen. 94% van de consumenten geeft aan de productinformatie 'critical' is in de aankoopbeslissing.

Tegenwoordig zijn de productpagina's meestal netjes gevuld met prijs, levertijd en productfoto's. En toch wordt er nog veel teruggestuurd? De productfoto's zijn meestal de standaard productfoto's van de fabrikant. Daar kan elk bedrijf over beschikken die dit product verkoopt. Niet echt onderscheidend en ook niet uniek voor bijvoorbeeld Google.

Door je website of webshop te verrijken met bijvoorbeeld klantfoto’s, laat je zien hoe jouw producten, diensten of projecten bij echte klanten in gebruik zijn. Dit is een onmisbare aanvulling op de professionele (standaard/stock) foto's van leveranciers of fabrikanten die iedereen gebruikt. 80% van de consumenten geeft de voorkeur aan klantfoto's. Consumenten krijgen een veel beter beeld van het product, waardoor er minder producten retour gezonden worden. Daar is een enorme winst te behalen. Daarnaast klikt jouw bezoeker minder snel weg om ergens anders te zoeken en verhoogt het je conversie in de winkelwagen. En omdat het unieke foto's zijn, worden ze goed gevonden in Google Afbeeldingen.

Hieronder een voorbeeld van een tuinhuisje. Er staan websites vol met tuinhuisjes, de afmetingen en productfoto's. Maar je wil uiteindelijk ook gewoon zien hoe zo'n huisje in een tuin staat. De foto kan ook direct 'shoppable' gemaakt worden, zodat deze naar de juiste productpagina gaat.

Afbeelding

Press enter to search

suggestions :

Pages Search Results

ice cream on pages

via john smith

T
ice cream related topics

via pages

ice cream music

via pagesmix

ice cream on facebook

via facebook

Tweats on ice cream

via twitter

Circles on ice cream

via google plus